Så sitter man här...

Ja, vad ska kvällens bloggg handla om då?

Kanske hur mycket jag hatar alla dessa normer man förväntas följa? Såg för nån dag sen, kanske var det igår, en film vid namn "Love Potion #9" som handlar om en forskare som har absolut noll-chans på kvinnor och sedan får en kärleksdryck av en spådam. Han delar med sig av upptäckten med sin kvinliga kollega(spelad av Sandra Bullock), som vanligtvis utnytjas av en man med mer fördelaktigt utseende, och båda två blir smått beroende av drycken. Hon charmar byxorna av en rik prins från England och får allt hon vill ha, han ligger med allt kvinligt han finner. Då kan man ju undra varför man har gjort det så att den kvinliga figuren finner EN rik man medan han får hur många han vill, och ses inte ens som någon slags player. Förutom det förändrar hon hela sitt utseende för att passa in i mallen för hur hon "SKA" se ut, med finplockade ögonbryn, nyrakade ben och mängder make up, eftersom hennes förut frissiga hår och stora glasögon inte passade för en prins flickvän. HAN däremot behåller sitt gamla utseende. Hur det sen slutade är en annan historia.

Varför är det alltid tjejerna som måste göra om sig för att passa in i mallen. Det verkar inte som att en kille behöver bry sig lika mycket om sina finnar och små skönhetsfel, och har absolut inget oformelt tvång på sig att hela tiden se ut som om han sovit de timmar han behöver och fått den mängd sol han behöver. Det vet jag förstås inte mycket om, eftersom jag är tjej, men enligt min uppfattning krävs det inte lika mycket av en man som av en kvinna utseendemässigt. En kvinna behöver en ny klänning till varje tillställning, en man behöver en svart kostym och passar in överallt. En tjej behöver spackla över varje liten spricka, medan en kille egentligen inte behöver bry sig så mycket. Jag har tillochmed hört kommentarer från en kille till sin flickvän I BADHUSET där han bad henne gå tillbaka in i omklädningsrummet och sminka sig lite "för du ser så ful ut utan smink".

Är det verkligen så utseendefixerad och ytlig vår värld har blivit?

Det var nog allt för mig idag, tack för din tid : )

Kommentarer
Postat av: Anonym

Låt idioterna ägna sig åt sån där skit och var glad att du inte är lika dum XD



"A stronger girl would shake this of in flight

And never give it more than a frowning hour..."

2008-08-28 @ 22:18:55
Postat av: Koockaburra101

Det var jag som skrev föresten >_< glömde skriva namn...

2008-08-28 @ 22:19:32
Postat av: Vic

Hm, well. Jag anser inte att "Kvinnor måste ha en ny klänning till varje tillställning", men det var väl kvinnor som började använda smink, och sen blev det ju vanligt, och nu är allting fast vid att dom SKA ha det :/ Och om en kille beter sig på samma sätt, och sminkar sig, så anses den som homosexuell. ^^

And well, denna världen är utseendefixerad. Så äckligt.



Anorexia är ingen sjukdom, det är en trend. :)

2008-08-29 @ 01:39:02
Postat av: Sam

I grunden ligger det antagligen i den mansstyrda världen där män får göra som de vill med kvinnor. Då behöver de inte heller göra sig snygga för att kunna vara med och tävla. Det är tjejerna som imponerar på männen och inte tvärtom.

Manschauvinistisk värld:(

2008-08-29 @ 12:18:28
Postat av: Ciniz

kan väl inte hålla med mer! ;S

2008-09-03 @ 13:14:04
URL: http://ciniz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0