Yoga


Idag under dagens yogapass tog jag mig en liten funderare. Vi tog upp ämnet andning (som alltid) och hur man skulle andas på ett bra sätt. 
Varför låter man inte alla barn, i kanske första-andra klass, testa på yoga för att lära sig andas på rätt sätt och ha rätt hållning. Det skulle kunna spara många ryggar. Det skulle kanske också hjälpa människor att bli mindre stressade och slappna av mer. Hela tiden vid stressade situationer skulle man veta hur man skulle andas på ett bra sätt för att få kroppen att slappna av och andningen att bli långsammare. I längden skulle vi ha massor av välmående människor i världen.
Det vore något att satsa på!
Punkt!

Förutom det fick jag ett infall när jag stod på torget i blåsten. Det stod en buss där. En buss som skulle kunna ta mig till sinnesro, till lugn. Ett lugn som bara finns på en plats. Jag skulle kunnat åka till sinnesro och satt mig på trappan tills den funnit mig där. Men som tur är följer jag aldrig mina impulser. Saker är komplicerade nog som de är.

Snöglöd - en alldeles perfekt vinterdag

Älvens yta ser ut som flagnande hud
Som näsan ser ut efter för lång tid i kylan.
Sådär när huden bara vill ramla av

Isen river upp den en gång så klara ytan


Vind med virvel av glitter i kylan
Sticker i oskyddad hud


Stora vita bollar
Av kyla
Studsar mot träden vid den istäckta tjärn
Rinner ner för min nacke
Fryser där tröjan glidit upp en bit

På min nakna hud


Barnens skratt hörs från backen
I gatlampors sken


Den glödande iskalla snön i ett strålkastarljus
En ojämn yta av fullkomlighet


Jag är fast för världens skönhet


Twilight - Besvikelsen



Igår såg jag filmatiseringen av en av de bästa böcker jag någonsin läst, Twilight.
Och jag blev så besviken.

The Plot, som de flesta numera känner till, handlar om att lilla Bella Swan åker för att bo hos sin far i regniga Forks. Där träffar hon Edward och han är vampyr. Kort och gott.

Boken är riktigt grymt välskriven, fantastiskt målande och så känslosam så att man skrattar och gråter med den. Visst har filmen en del av känslan, men fokus ligger hela tiden på Bella och Edward och deras konstiga kärlek. Ingen av de små "bi-historierna" som gör att det blir mer fylligt och intressant är med utan tas bort helt. FILMINGEN var konstig, färgerna var spännande med starka kontraster och mycket grått, men det verkade som om de inte trodde att publiken själv kunde förstå var man skulle vända blicken så skärpan var ENBART på det man skulle fokusera på och resten var bara ett suddigt brus. Det störde mig jättemycket.
Under tiden både skrattade och suckade jag av "kärlek" eftersom filmen trots allt väcker känslor, men så fort eftertexterna började rulla kände jag besvikelsen fylla hela mig. Alla de scener man väntat på var helt borta, de hade (trots den helt onödiga 15-års gränsen) gjort filmen helt mesig och "oblodig". Vampyrerna såg ut som vilka som helst, blekheten var knappt märkbar och svarta ringar under ögon fick man fantisera fram.

Sammanfattat kan jag säga att filmen har sin charm, men det saknas mycket och det blir ganska tråkigt ibland. Det faktum att bara 2 av de många romantiska kyssarna är med och de mest romantiska scenerna tas bort helt gör att filmen mister ganska mycket av det som boken hade. Men 3 av 5 var den nog värd, kanske.

Men besviken är jag ändå!

fredagdentjugoförstanovember

Ytterligare en skoldag.
Fett värt!
Fredag idag, and Thank God For That xD Trots att jag försov mig och vaknade en timme efter att bussen jag SKULLE ta hade gått. Jag är en så sjukt lyckad människa. Verkligen.
Den här veckan blev seg, väldigt seg. 90% av veckans lektioner har gått ut på självständigt arbete. Vem arbetar då? Särskilt om det är dagens sista lektion, och man lika gärna kan åka hem i dunderfart. Så, den här veckan har jag hittills inte gjort ett enda dugg. Inte det ringaste, på lektionstid iaf. Och ändå är jag förbannat trött. *snark*

Jag ska nog försöka skriva klart idrottsutvärderingen nu, kanske. Om jag inte somnar...

/Intressantast på planeten

Böcker

Eftersom jag för tillfället inte har så mycket att skriva om tänkte jag ge er läsare (som att det skulle vara någon som läser) en liten update på de böcker jag läser/nyss läst färdigt som jag rekomenderar:

- Tao Enligt Puh av Benjamin Hoff  (utläst)
- Taoismen - En introduktion av Jean C Cooper
- Tao Te Ching / Daodejing orginalet sägs vara skrivet av Lao Tzu för ca 5000 år sedan
- Brisingr av Christopher Paolini
- Sense and Sensibility av Jane Austen
- Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindquist
- Diamandsvärdet och Träsvärdet I av Nick Perumov   (snyggaste framsidan!!)
- Den mörka hemligheten av Saga Borg (Del 2 i Blodsbröderna-serien)

Vilken ytterst intressant blogg detta blev då :)
Jag kom i alla fall till insikt, jag borde läsa klart en bok innan jag börjar på nästa. :-)

Är det någon som undrar vad någon av böckerna handlar om, så kan ni väl fråga och så tillägnar jag nästa blogginlägg med att recensera dessa böcker!

Tack för visat intresse ^^ xD
(Oh, yes, I do suck!)

RSS 2.0